Algemeen

Internationale Möbelmesse (IMM) Köln 2014

Deze week wordt de jaarlijkse IMM in Keulen gehouden. Na een flinke dip heeft de beurs de laatste jaren weer de weg omhoog gevonden als het gaat om bezoekersaantallen en nieuwswaarde. IMM staat qua designiveau nog wel in de schaduw van Salone Internazionale del Mobile in Milaan maar het wordt minder. Niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van toonaangevende Italiaanse merken zoals Poliform en Porro. Maar laten we ook niet de Nederlandse inbreng niet vergeten.

Cases

Retailoplossingen door de bril van Goldratt

"50% procent korting en toch waren de rijen voor de kassa's niet langer dan anders en de producten die in de uitverkoop waren, lagen nog hoog opgestapeld". Zo begint het laatste boek van Eliyahu Goldratt -legendarisch geworden door de roman "het Doel"-. Het gaat over herkenbare problemen in de retail die getackled worden met ongewone oplossingen. De problematiek van dit boek "Dat is toch duidelijk?" is opnieuw gegoten in de vorm van een zeer leesbare businessroman. Tijdens de feestdagen een uitstekende manier om even afstand te nemen van de dagelijkse beslommeringen en eens kennis te nemen van de Theory Of Constraints maar dan toegepast op retailers en retailketens.

Algemeen

Staaltje online Co-makership met Rotaract-leden

Vrijdag 15 november waren Rotaractleden uit Oost-Nederland te gast bij de bedrijven Kast Op Maat en Numdata om te kijken welke moderne productietechnieken worden gebruikt voor de maakindustrie in Nederland. Kast Op Maat is actief in Nederland met "Maatwerk voor de Massa". Klanten ontwerpen zelf of onder begeleiding op de PC in 3D hun eigen kasten die daarna volledig met de modernste CNC-machines worden gemaakt.