Moderne productietechnieken

Go Smart Industry: interessante cases met slimme processen en slimme producten

Deze week van 13-17 april is het de Week van de Ondernemer. Ter gelegenheid daarvan is 'Go Smart Industry' verschenen van de hand van de Kamer van Koophandel. De publicatie bevat een reeks van verschillende praktijkvoorbeelden en praktische informatie over Smart Industry en spoort bedrijven aan zich bezig te houden met slimme producten en processen. De beste groeikansen liggen daar voor het MKB.

Smart Industry is het Nederlandse antwoord op het Duitse thema Industrie 4.0. Door te werken met slimmere processen en slimme producten kunnen producenten efficiƫnter, flexibeler, kwalitatief beter en tailor made produceren. Met behulp van een strategisch programma, werkgroepen en FieldLabs worden kennis en do's en dont's bij het MKB gebracht.

Ondernemers kunnen laagdrempelig kennis maken en experimenteren met nieuwe onbekende technieken. Dat alles met waarschuwing dat waarschijnlijk nu je concurrent ("vijand") geen bedrijf of ceo is maar een garage met slimme mensen die dag en nacht werken om je buitenspel te zetten.

De Ivenza case is op pagina 16 en 17 van de publicatie Go Smart Industry beschreven.