Algemeen

Internationale Möbelmesse (IMM) Köln 2014

Deze week wordt de jaarlijkse IMM in Keulen gehouden. Na een flinke dip heeft de beurs de laatste jaren weer de weg omhoog gevonden als het gaat om bezoekersaantallen en nieuwswaarde. IMM staat qua designiveau nog wel in de schaduw van Salone Internazionale del Mobile in Milaan maar het wordt minder. Niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van toonaangevende Italiaanse merken zoals Poliform en Porro. Maar laten we ook niet de Nederlandse inbreng niet vergeten.

Dutch Design is een begrip geworden buiten Nederland met belangrijke representanten als bijvoorbeeld Marcel Wanders en Henk Vos. Die grotere zelfbewustheid door het succes van Dutch Design heeft geleid tot een eigen expositieruimte Design Post, gelegen net buiten het officiële beursterrein. Aansprekende merken als Pastoe en Linteloo hebben hun producten in Design Post opgesteld. Andere gevestigde namen waaronder Gelderland en Leolux blijven daarentegen exposeren in de designhallen van de IMM.

Actieve rol CBM

Mooi detail voor de Nederlandse meubelfabrikanten is de actieve rol die de CBM -de brancheorganisatie van de meubelproductie- speelt. De eerste resultaten van die koersverandering van de CBM, onder leiding van Kees Hoogendijk, beginnen zichtbaar te worden. Onder andere gebeurt dat in de vorm van een speciale folder met de Nederlandse meubelproducenten die nu exposeren op de Beurs Keulen.