Moderne productietechnieken

Werken met de Ixconnect van Häefele in Ivenza

Monteren en demonteren van meubelen moet snel en kwalitatief hoogwaardig zijn. Bovendien moet het beslag het liefst zo onzichtbaar mogelijk zijn. De Häfele Ixconnect is daar een fraai voorbeeld van. Op deze manier wordt knock down leveren van kwaliteitsmeubelen een fluitje van een cent.

Ivenza beschikt nu ook over de Häfele Ixconnect. Deze spreidverbinder bevindt zich qua toepassing in het de hoek van zelfmontage. Grote kasten of opbergsystemen met kwetsbare materialen kunnen ongemonteerd worden vervoerd en daarna ter plekke worden opgebouwd. Dat kan worden gedaan door monteurs of door consumenten zelf. Waar in het verleden vaak gebruik werd gemaakt van verbinders als Rafix, Minifix, Lamello soms in combinatie met deuvels is er nu de Ixconnect. Er zijn een paar verschillen die de Ixconnect interessant voor toepassing maken.

  1. Productie: boren met de gangbare verticale en horizontale boren van Ø 8 mm in CNC-machines en boorautomaten en een verticaal boortje van 8 mm om de verbinder te kunnen spreiden
  2. Montage: simpel de verbinder insteken en de aandraaischroef van de verbinder laten uitkomen bij het gat van Ø 6 mm. Met een inbussleutel is de verbinder te fixeren.

Vanzelfsprekend kan de Ixconnect gecombineerd worden met simpelere verbinders om 2 panelen met elkaar te verbinden. In Ivenza zijn diverse mogelijkheden en voorbeelden van verdeling van posities van dergelijke gecombineerde verbinders.