Technisch freeswerk met een behoorlijk oog voor vorm en design

KeyserCraft -voorheen De Waal CNC- is onder aanvoering van directeur Marc van Waveren al jaren een bekende naam in het Noord-Hollandse. In het verleden bekend als toelevancier van bewerkte platen en panelen is KeyserCraft nu uitgegroeid tot een verwerker van plaatmaterialen met toegevoegde waarde. Door de nabijheid van een platenmagazijn van Baars & Bloemhof beschikte KeyserCraft standaard al een Unique Selling Point namelijk minimaal 1-2 dagen verkorting van gemiddelde doorlooptijd. 

Uitdaging

In de toeleverancierswereld voor plaatmaterialen zijn prijs en snelheid factoren die een constante druk leggen op de productie. Dat is al zo oud als die toeleverancierswereld bestaat. Aan de knop snelheid kan nog wel eens worden gedraaid bijvoorbeeld door investeringen in een geavanceerder machinepark en uitbreiding van bedrijfstijd. Maar op een gegeven moment is daar de rek ook wel uit is. 
Draaien aan de knop prijs ligt een stuk ingewikkelder: een lagere prijs betekent direct snijden in de marges en een hogere prijs heeft als resultaat geen opdrachten en ondertussen toch kostbaar calculatiewerk gedaan. Dat is op termijn niet vol te houden. 
Dus vond Marc dat het anders moest en broedde hij een gedurfd nieuw plan uit.

Oplossing

KeyserCraft had al een bestaande Morbidelli CNC ingeruild voor een state-of-the-art 5-assige Morbidelli die gezamenlijk met een Cyflex boorautomaat het hart vormden van de paneelverwerking bij het Zaandamse bedrijf. Vanuit deze krachtige kern kon de executiefase van het plan worden gestart. 
In een soort drie-traps raket zijn de volgende belangrijke stappen genomen:

  1. De Morbidelli Author en de SCM UX zijn aangesloten op een Ivenza Cloud-versie. Beide machines waren daardoor in staat Ivenza-opdrachten gecombineerd uit te voeren of separaat. Bovendien kon door de combi ook de 5-assige machine vrijgepland worden voor complex 3D-werk.
  2. Medewerker in dienst genomen met niet alleen veel praktische ervaring op de productievloer maar ook met het ontwerpen binnen Ivenza. Veel van de puzzelstukjes vielen daardoor op hun plek. Al gauw werd duidelijk waar met welke settings een optimale afstelling kon worden bereikt tussen wat met Ivenza theoretisch kan en wat het machinepark van KeyserCraft technisch maximaal aan kan. Toen het bewijs daar was van een soepele en schaalbare productie kon de laatste stap worden genomen.
  3. B2B-klanten online met Ivenza laten werken en daarmee een essentiƫle pijler te realiseren voor omzetgroei en margeverbetering. Deze laatste stap ging niet zonder slag of stoot. Met behulp van een ervaren marketeer met een hands-on mentaliteit is die B2B-doelgroep in kaart gebracht. Vervolgens is er een zeer effectieve campagne gestart om de B2B-klanten te interesseren en het werken met KeyserCraft en Ivenza te laten ervaren. De Ivenza-configurator heet overigens bij hen de "Keyser Craft Designer App".

Het resultaat is dat KeyserCraft een solide basis voor de toekomst heeft ontwikkeld waarbij B2B-klanten in een brede range van producten en bewerkingen terecht kan bij deze toeleverancier. Met toepassing van Ivenza zijn de klanten van KeyserCraft in staat hun eigen competenties en vakmanschap te etaleren waarbij KeyserCraft als betrouwbare partner de productie voor zijn rekening neemt. 
Oh ja, Marc kan het niet laten: hij heeft weer zitten draaien aan de knop 'Snelheid'. Dat betekent dat er weer een nieuwe machine onderweg is om extra capaciteit voor de toegenomen productie te leveren.