Bij klanten thuis ontwerpen, adviseren en orders binnenhalen

Na een lastige periode, met een stevige heroriƫntatie op haar doelgroepen, heeft Lundia de weg naar boven weer hervonden. Een veel jongere doelgroep wordt met aansprekende eigentijdse manieren bediend. Een voorbeeld daarvan is Lundia thuisadvies waarbij interieuradviseurs, na afspraak, bij klanten thuis komen. Met behulp van draadloos internet kunnen thuisadviseurs met Ivenza ontwerpen, ter plekke inmeten en daarna orders boeken.

Uitdaging

Lundia heeft sinds de jaren 50 kasten en opbergsystemen geproduceerd en verkocht. Dit is een modulair systeem dat zodanig is geconstrueerd dat kastonderdelen hergebruikt kunnen worden of dat kastonderdelen later kunnen worden bijgekocht. De noodzakelijke rendabele seriegrootte maakt dat er veel in voorraden moet worden geĆÆnvesteerd. Snel omschakelen in trends, en sterker,  individueel maatwerk is dan uitgesloten.

Oplossing

De oplossing van Lundia is onder meer toepassing van Ivenza. Alle vestigingen zijn voorzien van een internetaansluiting. Met die aansluiting is rechtstreeks via een normale browser toegang tot het ontwerpsysteem van Ivenza te krijgen. Samen met de klant ontwerpt de adviseur het individuele opbergsysteem. Binnen enkele minuten is een geheel uniek ontwerp gemaakt met een prijs en een offerte. 
De thuisadviseurs gaan nog een stap verder. De Lundia klanten kunnen online een afspraak maken met een thuisadviseur. Deze medewerker komt langs en maakt gebruik van Ivenza op een laptop met draadloos internet. Bij de klant thuis wordt een op maat gemaakt ontwerp getekend. Alle relevante zaken zoals plaats van kozijnen, wandcontactdozen en leidingen worden ter plekke meegenomen in het ontwerp.  Dat betekent dat een klant een offerte precies op maat krijgt aangeboden met vaste prijs en vaste condities.
De belangrijkste voordelen zijn:

  • de <strong>adviseur maakt foutloze ontwerpen</strong> die direct produceerbaar zijn
  • kastontwerpen die gebaseerd zijn op de <strong>thuissituatie van de klant</strong>, dus maatwerk dat past
  • de adviseur beschikt altijd over <strong>de meest recente Ivenza-versie</strong> en up-to-date informatie rond kleuren, materiaalgebruik en orderstatus
  • <strong>enkelstuksproductie</strong> start pas wanneer de order is geboekt
  • de <strong>levertijd van enkele weken</strong> is nog minder dan de gangbare levertijden van serieproducten.