Talloze slim en stijlvol vormgegeven tv-kasten die pas bij opdracht worden gemaakt

Het Duitse bedrijf Istare GmbH & Co. KG is een bedrijf geleid door mensen die hun sporen in de meubelretail en meubelproductie hebben verdiend in Duitsland en Nederland. Met nieuwe en gedurfde concepten is men bezig voet aan de grond te krijgen onder meer in Nederland. Concepten die nadrukkelijk uitgaan van samenwerking in de verticale keten. Istare laat daarmee zien dat zo'n vertikale ketenintegratie ook praktisch, beheersbaar en succesvol kan zijn.

Uitdaging

Istare ontdekte voor de Nederlandse markt een niche die nog niet goed werd bediend. Het gaat daarbij om opbergsystemen voor TV's en andere multimedia apparatuur. Grote apparaten met verschillende afmetingen die door hun functie wel bij elkaar horen. Consumenten hebben de behoefte deze apparatuur in een passend en mooi vormgegeven opbergsysteem bijeen te brengen. Met slimme ontwerpen is tvkastopmaat er in geslaagd visueel aantrekkelijke producten te maken die functioneel (denk aan wegwerken van kabels) aan de hoge consumenteneisen voldoen. Maar hoe betreed je nu een nieuwe markt in Nederland zonder dat je een eigen retailketen wilt optuigen of allerlei woonwinkels afgaan om moeizaam enkele m² te bemachtigen. 

Oplossing

Die oplossing heeft Istare gevonden door toepassing van een online retailkanaal, namelijk tvkastopmaat.nl, gekoppeld aan Ivenza. De eindconsument wordt in dit concept rechtstreeks bediend met een simpele productconfigurator die op de site tvkastopmaat.nl beschikbaar is. In heldere stappen wordt de klant begeleid tot aan de uiteindelijke bestelling. Het resultaat is een visuele presentatie van de keuzes die klant heeft gemaakt met een weergave van de prijs- en leveringdetails.
Istare produceert niet zelf maar laat dat doen door geselecteerde partners. De partners verrichten hun werk met een speciaal daarvoor ingerichte Ivenza-omgeving die door Istare ter beschikking wordt gesteld.
De belangrijkste voordelen zijn:

  • Prijsberekening, catalogusopbouw en productmanagement hebben allemaal plaats in Ivenza;
  • Combinatie van catalogusproducten en maatwerkproducten die met Ivenza worden gemaakt. Zo kan op klantorder of in kleine series worden geproduceerd;
  • Istare verdeelt haar productieopdrachten over aangesloten externe productiebedrijven -die via Ivenza toegang hebben tot hun orders- zodat productiepieken gemakkelijk kunnen worden opgevangen;
  • Controle 24/7 op orderboek, productiecapaciteit en voortgang in de uitvoering van productieorders door Istare zodat een scherpe prijsstelling en goede nacalculatie mogelijk is.