Vakmanschap en innovaties als motor voor groei

Van Olst Interieurbouw is op de Veluwe een bekende naam en worden inmiddels de landelijke ambities ook waargemaakt. Met een consequent volgehouden investeringsagenda en een uitgekiende onlinestrategie beschikt Bas van Olst nu over een imposant groeipotentiĆ«el. Zonder aangesloten retailers is van Olst in staat direct zijn klanten op een aantrekkelijke manier online te benaderen en hen hoogwaardige maatwerkmeubelen te bieden. En dat alles met gezonde marges en zeer interessante consumentenprijzen.

Uitdaging

De meubelmarkt en interieurbouw is sterk afhankelijk van de bouwconjunctuur. Dat betekent veelal pieken en dalen. In 2012 op het dieptepunt van de bouwcrisis besloot Bas van Olst dat het roer om moest. Door de geweldige prijzendruk was er zo voor hem geen boterham meer te verdienen. Voordeel was wel dat hij nu wat ruimer in zijn tijd zat. 
Samen met zijn broer -gepokt en gemazeld in de IT- bedacht hij een regionale online-strategie waarbij producten konden worden verkocht en online aangeschaft door consumenten. Uit de research van de broers bleek dat schuifdeuren zo'n productgroep was. Door het zeer gericht regionaal adverteren met behulp van Google Adwords, konden ze hun doelgroep bereiken. Een mooie consumentvriendelijke website deed de rest. Het succes had ook zo zijn keerzijde. Knelpunt bleek toch wel de hoeveelheid tijd die zit in het maken en vertalen van orders naar productieopdrachen en die op tijd de deur uit krijgen.

De belangrijkste resultaten die Van Olst met de nog grotere focus op online heeft bereikt:

  • Foutvrije opdrachten die zonder problemen door het platenmagazijn, opdeelzaag en 5-assige CNC-machine gaan
  • Ivenza configuratoren die alle relevante commerciĆ«le informatie beschikbaar stellen aan Google Analytics zodat het online-marketingbureau het zoek-en-vindt proces kan verfijnen en het gebruik van de configurator kan verbeteren.