Co-creation: woonwinkels en interieurbouwers ontwerpen op afstand samen met Wolfs & Meuleman

Wolfs & Meuleman is een kleine maar innovatieve speler op de Nederlandse woonmeubel en interieurmarkt. Het bedrijf is actief zowel in de particuliere als in de zakelijke sector en bedient daarbij klanten in geheel Nederland. In de producten die men creĆ«ert is een ideale combinatie zichtbaar van state-of-the-art meubel-constructies met een uitgekiende en aansprekende vormgeving.

Uitdaging

Wolfs & Meuleman heeft een aantal jaren geleden een kastenlijn onder de naam Iquitos ontwikkeld. Deze kubuskast is een begin geweest van een succesvolle serie producten voor de retailers en particulieren. Kenmerkend voor deze producten is het gebruik van inventieve constructies, strakke vormgeving en ruime keuze in materialen en uitvoeringen. Maar door de steeds individuelere eisen aan deze producten kwam men voor de keuze te staan; hoe nu verder? Op welke wijze kunnen deze producten in kleinseries of zelfs unikaten worden geproduceerd zonder dat de marges onder druk komen te staan door alle overhead. En daarbij; hoe kunnen retailers zelf in staat worden gebracht de wensen van de eindconsument in eigen ontwerpen om te zetten.

Oplossing

De oplossing voor het nieuwe concept kastopmaat.nl vond Wolfs & Meuleman in de toepassing van Ivenza en inbedding daarvan in de website kastopmaat.nl. Na een pilotperiode van een jaar, waarin intensief met bestaande en nieuwe klanten is gesproken en getest en het concept telkens is verfijnd, is in 2009 de uitrol gestart van het systeem. 

De belangrijkste voordelen zijn:

  • Computergestuurde productie van meubelen gebeurt in eigen atelier en bij een uitbesteder in een productie-netwerk;
  • Netwerk van woonretailers en interieurbedrijven die via internet verbonden zijn met het Ivenza-systeem van Kastopmaat.nl;
  • Elke groep van gebruikers kent eigen toepasselijke productlijnen die door kastopmaat zijn ontwikkeld en vormgegeven;
  • Elke Kastopmaat-gebruiker kan zelf eigen productlijnen en catalogi samenstellen eventueel mede op basis van door kastopmaat.nl ter beschikking gesteld algemene productlijnen;
  • Regie-functie van kastopmaat.nl waarbij kennis, kunde en vormgeving -via productlijnen, constructies, materiaalkeuzes- ter beschikking wordt gesteld aan klanten.