CNC-bewerkingsmachine gecontroleerd door Ivenza

Procesbewaking, automatich creƫeren van CNC-programma's en het weergeven hoe onderdelen moeten worden gepositioneerd zijn taken die door de JobShop-applicaties van Ivenza worden gedaan. Maatwerkproductie wordt op een seriematige industriƫle manier uitgevoerd. De operator wordt daardoor beduidend minder belast in zijn werkzaamheden. In dit filmpje zien we deze taken worden uitgevoerd.

Een barcodesticker op elk onderdeel zorgt er voor dat dat onderdeel kan worden getraceerd. De operator aan de machine scant die barcodesticker waardoor Ivenza de status van de machine keurt, allerlei machine- en gereedschapsgegevens uitleest en dan automatisch het beste CNC-programma voor dat moment samenstelt. Er zijn dus geen programmeerwerkzaamheden nodig aan de machine en een bediener hoeft nooit in een bibliotheek van de CNC-apparatuur een bepaald programma op te zoeken.

De CNC-machine staat continue in verbinding met Ivenza. Elke start en stop van een CNC-programma wordt automatisch gelogd. Daarmee is precies duidelijk welk programma hoe lang heeft geduurd voor welk onderdeel. Deze gegevens kunnen worden gebruikt voor een realistische capaciteitsplanning.

Items die in de video aan bod komen:

  • Automatische generering CNC-programma met behulp van 1 barcodescan door Ivenza
  • Optimale CNC-instructies door realtime uitlezen van gereedschappen en bezetting werktafel
  • Visuele en textuele opspaninstructies voor halffabrikaten aan de operator
  • Procesbewaking voor 2e en 3e CNC-programma bijvoorbeeld aan de onderzijde of bij een tussentijdse onderbreking