5 redenen voor een meubelproducent om te kiezen voor Ivenza

Als meubelproducent of interieurbouwer voelt u de constante druk om te vernieuwen met tegelijk kleinere series tegen lagere prijzen. Ivenza kan daar uitstekend mee omgaan. 

 1. Maatwerk voor de massa

  De standaard in Ivenza is het begrip mass customization. Het systeem is ingesteld om zelfs op enkelstuksbasis zeer rendabel te werken. Elk prototype in Ivenza is meteen uw eindproduct. En als u dan toch series heeft met een grootte van 10 of 25 stuks is dat mooi meegenomen voor uw marge.

 2. Ivenza werkt op alle moderne productiemachines

  Ivenza draait op alle moderne CNC-gestuurde productiemachines. Wij zorgen continue voor updates in Ivenza waardoor ook de nieuwste machines, onder de regie van Ivenza, slim en efficiƫnt worden ingezet

 3. Verlicht de druk op de werkvoorbereiders

  Elke producent heeft zijn eigen manier van werken en zijn eigen uitgangspunten. Deze manier van werken kan in Ivenza worden ondergebracht. Dat hoeft maar 1 keer. Daarna weet Ivenza die manier van werken en worden die uitgangspunten automatisch keer-na-keer en product-na-product weer toegepast. Zonder dat werkvoorbereiders of orderverwerkers daar een seconde over hoeven na te denken.

 4. Rust en focus op de productievloer

  Wanneer elk product weer nieuw is, zal dat voor sommige medewerkers een uitdaging zijn maar voor anderen iets waarvoor extra aandacht, uitleg en tijd nodig is. Met daarnaast een vergrote kans op faalkosten. Ivenza neemt op de werkvloer de regie in handen en dat geeft rust op de werkvloer. Ivenza bepaalt hoe en in welke volgorde bepaalde halffabrikaten door de productie moeten lopen. En als een halffabrikaat is aangekomen bij een willekeurig werkstation of jobcentre weet Ivenza wat er moet gebeuren en instrueert het de machine heel precies de operaties die de machine moet uitvoeren.

 5. Korte time-to-market

  Een nieuw product of productlijn wordt geheel in Ivenza ontwikkeld en gespecificeerd. Bovendien wordt ook meteen de prijscalculatie en prijsstrategie vastgelegd. Direct daarna is de productlijn operationeel en kan de productie starten. Er geen noodzaak voor prototypes, 0-series of aanloopseries. Geen gedoe met artikelstrukturen en artikelsamenstellingen in ERP-systemen; dat heeft Ivenza al gedaan. En geen tijdverlies in de productie met het maken van (parametrische) programma's voor CNC-gestuurde machines. Ook dat lost Ivenza voor u op.